بهدلیل افزایش آلودگی هوا و کاهش ذخایر سوختهای فسیلی و همچنین توافق 195 کشور عضو سازمان ملل متحد در کنفرانس تغییر اقلیم 2015 میلادی، در سال های اخیر توجه زیادی به خودروهای برقی (الکتریکی) معطوف شده است.
تولید خودروهای برقی در سایر کشورها پیشرفتهای چشمگیری داشته بهطوری که در آمریکا از سال 2008 به علت گران شدن بنزین روند تولید این خودروها رو به فزونی گذاشت. مؤسسه بلومبرگ در یکی از گزارشات خود دورنمایی از آینده صنعت خودروهای برقی متصور شده که میخوانیم: «فروش خودروی برقی از چند هزار دستگاه در سال 2010 به رقم بیش از 2 میلیون دستگاه رسیده است. پیش بینی میکنیم فروش سالانه خودرو برقی در سال 2025 به 10 میلیون دستگاه، در سال 2030 به 28 میلیون دستگاه و تا سال 2040 به 56 میلیون دستگاه برسد.» طبق همین پیش بینی در سال 2040 سهم خودروهای برقی در بازار جهانی خودرو به بیش از 50% خواهد رسید و از سهم خودروهای احتراق داخلی بیشتر می شود.
به عنوان مثال، طبق گزارش شورای اطلاع رسانی ترافیک جاده ای کشور نروژ (According to Opplysningsradet)، که رتبه نخست را در فروش خودروهایبرقی در دنیا به خود اختصاص داده، در سال 2020 برای اولینبار بازار خودروهای الکتریکی خود را به 54.3% رساند. در فرانسه نیز خودروهای برقی 19.2% از بازار خودرو را در سال 2020 در اختیار داشتند.
در سال های آتی، کشورهای اروپایی به دلیل تشدید مقررات سختگیرانه دولت در خصوص سوخت و افزایش تعهد خودروسازان این قاره به تولید خودروی برقی، بیشتر به سمت تولید این نوع از خودروها خواهند رفت. و کشورهایی همچون ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا بیش از پیش در تولید این نوع از خودروها پیش خواند رفت.
بنابراین جهان خودروسازی با سرعت نسبتاً زیادی به سمت تغییر ماهیت از سوخت فسیلی به برقی در حرکت است.
- با این حال چـــــرا خودروسازان داخلی هنوز اقدامی جدی در این مورد انجام نداده اند؟
- زیرساخت های لازم برای اجرایی شدن این طرح عظیم و ملی چیست؟
- وظیفه دولت در این راستا چیست؟
- اصلاً آیا خودرو برقی پاسخ مناسبی برای مشکل آلودگی هوای کلان شهرها و مسئله تغییر اقلیم می باشد؟
اینها سؤالاتی است که در مقالههای بعدی مجله آماد برق سپهر به آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید …
منابع :